Четвъртък 28, Март 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 09.05.2020г.

Министерство зарадва симеоновградско училище

            Битката със заразата COVID-19 обедини нацията, изваждайки на показ състрадателността и благородството на българина. Неочакваното предизвикателство към всяка една житейска  област , амбицира човек, колектив и институция, да помага с каквото и както може.

            В тези трудни моменти не са забравени и децата! Почти в движение образованието им преминава от училищните класни стаи и присъствени учебни часове, в уроци  от домовете пред компютри и телефони. За целта МОН извършва благороден жест към ученици в затруднено материално положение от СУ „Свети Климент Охридски“ – Симеоновград.

            След събиране на лични финансови средства, служители на образователното министерство даряват безвъзмездна парична сума, която се използва за Интернет връзка. Тя способства преподаваните от учителите уроци да достигат до деца на родители с ограничени финансови възможности. Така 14 семейства се възползват от тази добрина, а потребителите реално са повече, тъй като фамилиите са многодетни.

            Навременният благороден жест още веднъж доказва, че МОН винаги реагира акекватно на всяка ситуация, за което получава благодарността на учители и ученици от училището.

Сподели: